ترفند حل مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی
چکیده این مطلب :
ریستارت شدن خود به خود گوشی یکی از مشکلات آزاردهندهای که گاها در برخی گوشی های اندرویدی یا آیفون های اپل به وجود میآید مربوط به ریستارت شدن خودکار گوشی هست در این مقاله میخواهیم به آموزش روش هایی برای رفع مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی موبایل بپردازیم. پس با جی اس ام باتری همراه شوید.
رفع مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی
یکی از مشکلات آزاردهندهای که گاها در برخی گوشی های اندرویدی یا آیفون های اپل به وجود میآید مربوط به ریستارت شدن خودکار دستگاه در بازه های زمانی مختلف میشود. بروز این حالت میتواند واقعا حوصله سر بر باشد و برای کاربر دردسر ایجاد کند. اما آیا راهی برای مقابله با آن وجود دارد؟
مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی : مقدمه
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گوشی شما در حین استفاده به طور خودکار و بدون دلیل ریستارت شود! بروز این مشکل آزاردهنده در خیلی از اسمارتفون ها رخ میدهد و مخصوص گوشی های برند یا سیستم عامل خاصی نیست.
بارها دیده شده که کاربران آیفون های اپل یا جدیدترین و قدرتمندترین اسمارتفون های اندرویدی برای رفع این مشکل به نزد تعمیرکار مراجعه میکنند. اما آیا ریستارت های بیدلیل موبایل همیشه ناشی از مشکلات سخت افزاری است و برای رفع آن باید به تعمیرات روی آورد؟ در پاسخ باید بگوییم که خیر و در برخی مواقع مشکل نام برده شده میتواند نرم افزاری باشد و با انجام اقدامات خاصی که باز کردن گوشی و تعمیر ست افزاری را در پی ندارند رفع شود.
ما در ادامه این مطلب میخواهیم به معرفی روش هایی بپردازیم که با استفاده از آن ها میتوانید مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی را برطرف کنید. سعی میکنیم قدم به قدم پیش برویم و از موارد و موضوعات سادهای شروع کنیم که باید در ابتدای امر مورد بررسی قرار گیرند و سپس به معرفی روش های پیچیدهتر بپردازیم.
طبیعتا اگر روش های نرم افزاری و راه حل های این چنین مشکل را رفع نکنند، برای رفع مشکل باید از یک تعمیرکار با تجربه و خوب کمک گرفت. پس اگر با مشکل ریستارت بیدلیل و خودکار موبایل رو به رو هستید، این مطلب اختصاصی را از دست نداده و تا انتها با جی اس ام باتری همراه شوید.
1. حذف اپلیکیشن های اخیر و احتمالا مخرب
همانطور که قبلا گفتیم مشکلاتی از قبیل ریستارت بیدلیل و خودکار که در عملکرد اسمارتفون ها به وجود میآیند همیشه ناشی از عوامل سخت افزاری نیستند و در برخی مواقع ممکن است حتی یک برنامه مخرب که به تازگی در گوشی شما نصب شده و حاوی یک کد دستوری مخرب است منجر به بوجود آمدن اینگونه مشکلات شود. پس در اولین قدم باید سعی داشته باشید با کمی دقت و تمرکز اپلیکیشن هایی که فکر میکنید میتوانند مخرب باشند را یافته و سریعا آن ها را از گوشی خود حذف نمایید.
انجام این کار خیلی سخت نیست. کافیست ابتدا برنامه هایی که به تازگی روی موبایل نصب کردهاید را مرور کنید و از روی گوشی حذف نمایید. اگر احساس میکنید بعد از نصب یک برنامه مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی پدیدار شده است، سریعا آن برنامه را از روی حافظه گوشی حذف نمایید. توصیه ما این است که تقریبا همه برنامه هایی که به تازگی روی گوشی خودتان نصب کردهاید یا حتی برنامه های قدیمی که فکر میکنید احتمال دارد مخرب باشند را از روی موبایل حذف نمایید.
حذف برنامه ها در گوشی های اندرویدی و آیفون های اپل هم به سادگی و در چند ثانیه قابل انجام خواهد بود. بدین منظور فقط کافیست از منوی اصلی گوشی آیکون برنامه مورد نظر را پیدا کنید و انگشت خود را روی آن قرار دهید. در آیفون های اپل حالت لغزشی و ادیت در این شرایط پدیدار میشود. کافیست آیکون ضربدر گوشه برنامه را انتخاب و با حذف آن موافقت نمایید. در گوشی های اندرویدی باید برای انجام این کار بعد از نگه داشتن انگشت خود روی آیکون برنامه مورد نظر، گزینه Uninstall را انتخاب کنید. به ترتیب تمام برنامه های مشکوک را از گوشی حذف کنید و عملکرد دستگاه را مورد ارزیابی قرار دهید. به احتمال زیاد مشکل رفع خواهد شد و گوشی دیگر به طور خودکار ریستارت نمیشود.
2. آپدیت یا دانگرید سیستم عامل
گاها ممکن است مشکلاتی از قبیل ریستارت شدن های بیدلیل و خودکار موبایل به دلیل پایدار نبودن سیستم عامل آن ها رخ دهد. در اینجا میتواند دو حالت مختلف میتواند وجود داشته باشد! حالت اول مربوط به آپدیت نبودن سیستم عامل میشود که در برخی مواقع مشکلاتی را به همراه خواهد داشت و حالت دوم مربوط به سازگار نبودن یک آپدیت جدید خواهد بود که شاید به تازگی در گوشی شما نصب شده است. هر یک از این دو حالات میتوانند منجر به بروز اختلال هایی در عملکرد دستگاه شوند بنابراین شما باید با توجه به شرایط خود نسبت به آپدیت یا دانگرید سیستم عامل موبایلتان اقدام کنید. اگر مدت زمان طولانی است که سیستم عامل گوشی خودتان را آپدیت نکردهاید، بنابراین آپدیت کردن آن راه حل پیش رویتان خواهد بود که برای انجام این کار در گوشی های اندرویدی باید به مسیر Settings > About Phone > Updates بروید و در آیفون های اپل باید مسیر Settings > General > Software Update را دنبال کنید و در صورت امکان آپدیت های موجود را دانلود و نصب نمایید.
اما اگر به تازگی سیستم عامل گوشی خودتان را آپدیت کردهاید و بعد از آپدیت سیستم عامل با مشکلی مثل ریستارت شدن بیدلیل و خودکار گوشی مواجه هستید، احتمالا نسخه جدید سیستم عامل منتشر شده با موبایل شما خیلی سازگاری ندارد و شاید باگی در آن وجود داشته باشد که منجر به بروز این مشکل شود. عموما اینگونه باگ ها به سرعت توسط کاربران به شرکت سازنده و منتشر کننده آپدیت گزارش میشوند و رفع مشکل با ارائه یک آپدیت جامعتر انجام میپذیرید. کاری که شما باید بعد از نصب نسخه ناپایدار آپدیت ارائه شده باید انجام دهید این است که سیستم عامل دستگاه را موقتا دانگرید کنید. انجام این کار اگرچه سخت به نظر میرسد اما در عمل دشوار نیست.
اما مراحل دقیقی که باید برای دانگرید کردن سیستم عامل گوشی در اندروید و آیفون طی شوند شامل چه مواردی هستند؟ از آنجایی که این مراحل ممکن است کمی طولانی و زمانگیر باشند در قالب این مطلب قادر به ارائه توضیحات کامل مرتبط با آن نیستم اما اگر به خاطر داشته باشید در مقاله های “آموزش دانگرید آیفون به زبان ساده” و “آموزش برگرداندن اندروید به ورژن قبلی | دانگرید اندروید” به طور جامع و دقیق نحوه دانگرید سیستم عامل های iOS و اندروید را شرح داده بودیم. بنابراین با استفاده از این دو مقاله قادر به دانگرید کردن سیستم عامل گوشی خودتان خواهید بود. اگر بعد از دانگرید یا آپدیت سیستم عامل دستگاه همچنان مشکلات عملکردی و ریستارت شدن های آن ادامه داشت از روش ها و راه حل های بعدی استفاده کنید.
3. خالی کردن حافظه گوشی
شاید تصور داشته باشید که حافظه گوشی موبایل هیچ ارتباطی با ریستارت شدن بدون دلیل و خودکار آن ندارد اما در واقع اینطور نیست و بارها اتفاق افتاده که تحت فشار قرار گرفتن حافظه گوشی منجر به بروز اختلال در عملکرد آن و مشکلاتی مثل ریستارت پیاپی و بیدلیل دستگاه شود. بنابراین اگر با مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی مواجه شدهاید حتما وضعیت حافظه داخلی آن را بررسی کنید و اگر حافظه گوشی رو به سمت پر شدن سوق پیدا کرده است، حتما تا حد ممکن آن را خالی کنید. همیشه در حین استفاده از گوشی سعی کنید حداقل 30 درصد از حافظه داخلی آن را خالی و آزارد بگذارید. برای بررسی حافظه گوشی های اندرویدی کافیست به مسیر Settings > Storage بروید و در آیفون های
در نظر داشته باشید که پر شدن حافظه گوشی میتواند منجر به بروز لگ و تاخیر در عملکرد بستر نرم افزاری دستگاه و کند شدن آن هم شود که این مسئله عموما در اسمارتفون های میان رده و پایین رده به شکل محسوس تری قابل درک میشود. پس وضعیت حافظه گوشی خود را بررسی کرده و تا حد ممکن آن را خالی نگه دارید. برای آشنایی با بهترین روش های سریع آزادسازی حافظه آیفون های اپل از مقاله “خالی کردن حافظه آیفون با چند ترفند سریع و ساده” استفاده کنید. خیلی از روش های معرفی شده در این مطلب میتوانند به طور مستقیم در گوشی های اندرویدی هم مورد استفاده قرار گیرند.
4. آپدیت اپلیکیشن ها
یکی دیگر از روش هایی که میتواند در جلوگیری از بروز مشکلاتی همچون مشکل ریستارت شدن بیدلیل و خودکار موبایل موثر باشد مربوط به آپدیت نگه داشتن برنامه ها و اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه میشود. متاسفانه اغلب کاربران به این موضوع توجه ندارند و اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی را زود به زود آپدیت نمیکنند. این مسئله میتوانند منجر به بروز اختلال هایی در عملکرد دستگاه شود که ریستارت شدن خودکار یکی از این اختلال هاست که البته ریسک وقوع آن بسیار کم است و به ندرت شاهد به وجود آمدن این مشکل در اثر آپدیت نکردن برنامه ها خواهیم بود اما به هر حال باید از آن به عنوان یک راه حل نرم افزاری استفاده به عمل آید.
برای آپدیت کردن اپلیکیشن های گوشی در اندروید کافیست به گوگل پلی استور (Google Play Store) و بخش My Apps مراجعه کنید و از لیست ارائه شده، تمام برنامه هایی که امکان آپدیت شدن آن ها وجود دارد را انتخاب و آپدیت نمایید. در آیفون های اپل هم انجام این کار از طریق اپ استور (App Store) امکانپذیر میشود. اگر در آپدیت برنامه های آیفون دچار مشکل شدهاید میتوانید از راه حل هایی که در مقاله “رفع مشکل آپدیت نشدن اپلیکیشن های آیفون” به آن ها اشاره کردیم برای مقابله با مشکل به وجود آمده و برطرف کردن آن استفاده کنید. بنابراین آپدیت نگه داشتن برنامه ها یکی دیگر از روش های نرم افزاری موثری است که میتوانید از آن برای مقابله با مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی استفاده کنید.
5. خنک نگه داشتن گوشی
در برخی مواقع ممکن است داغ شدن بیش از اندازه بدنه گوشی های موبایل و افزایش حرارت در قطعات سخت افزاری آن ها اختلال هایی را به وجود آورد که خاموش شدن یا ریستارت خودکار یکی از این اختلال هاست! بنابراین توصیه داریم همیشه سعی کنید بدنه گوشی خودتان را خنک نگه دارید. این راه حل از روش های نرم افزاری مقابله با مشکل ریستارت بیدلیل موبایل نیست و در واقع یک نکته مهم است که در هر شرایط باید به آن توجه شود. خیلی از گوشی های موبایل دارای تنظیمات نرم افزاری هستند که در صورت افزایش حرارت و گرمای تولید شده در دستگاه به طور خودکار عملکرد آن را متوقف کرده و گاها گوشی را خاموش یا ریستارت میکنند. برای جلوگیری از داغ شدن گوشی میتوانید از ترفند هایی که در مقاله “جلوگیری از داغ شدن گوشی با ترفند های ساده” به آن ها اشاره داشتیم استفاده کنید.
6. اطمینان از فعال نبودن قابلیت Auto-Restart
برخی از گوشی های موبایل به قابلیتی مجهز هستند که اصطلاحا به آن Auto – Restart گفته میشود. این قابلیت سبب خواهد شد که گوشی در مواقع و شرایط خاصی به طور خودکار ریستارت شود و بدین ترتیب با راه اندازی مجدد و رفرش شدن سرعت و بازده بهتری را ارائه کند. برای مثال شرط های ریستارت خودکار گوشی میتوانند شامل مواردی مثل موارد زیر شوند:
• زمانی که گوشی برای مدت زمان 60 دقیقه استفاده نشود.
• زمانی که شارژ باتری گوشی به کمتر از 30 درصد برسد.
• زمانی که ارتباط سیم کارت و آنتن دهی آن از دست برود.
بنابراین در این قابلیت حالت ها و شرایط مختلفی تعریف میشوند و در صورت وقوع هر یک از این حالات گوشی به طور خودکار ریستارت خواهد شد. برخی از گوشی های شرکت سامسونگ و دیگر شرکت ها به این قابلیت مجهز هستند. پس شاید دلیل ریستارت شدن های خودکار و بیدلیل گوشی شما هم فعال بودن همین گزین و قابلیت Auto – Restart باشد. برای بررسی این موضوع باید به مسیر Settings > Device Care بروید و با انتخاب آیکون سه نقطهای گوشه سمت راست صفحه و سپس گزینه Auto – Restart، قابلیت نام برده شده را غیر فعال کنید.
7. فکتوری ریست (Factory Reset)
اگر هیچ یک از روش های قبلی که نام بردیم مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی شما را رفع نکردند احتمالا باید به فکتوری ریست (Factory Reset) روی آورید. در نظر داشته باشید که با فکتوری ریست کردن موبایل تمام اطلاعات روی آن حذف میشوند و گوشی در حالت اولیه و با تنظیمات پیش فرض کارخانه راه اندازی خواهد شد اما طبیعتا اگر هر باگ نرم افزاری در آن وجود داشته باشد با استفاده از فکتوری ریست برطرف میگردد. نکته مهمی که توصیه داریم قبل از انجام فکتوری ریست حتما به آن توجه داشته باشید مربوط به تهیه کردن یک فایل بکاپ یا پشتیبانی از تنظیمات و وضعیت فعلی دستگاه میشود تا اگر با هر مشکلی رو به رو شدید بتوانید بعدا دوباره اطلاعات خود را بازیابی کنید.
برای فکتوری ریست کردن گوشی های اندرویدی کافیست به مسیر Settings > About > Backup & Restore بروید و گزینه Factory Reset را انتخاب کنید. در آیفون های اپل هم انجام این کار با مراجعه به مسیر Settings > General > Reset و سپس انتخاب گزینه Erase all Content & Settings امکانپذیر میشود. دقت داشته باشید که پروسه فکتوری ریست ممکن است چند دقیقه طول بکشد. بعد از اینکه دستگاه ریست فکتوری شد، به طور خودکار ریستارت و از نو راه اندازی میشود. حالا دوباره عملکرد گوشی را بررسی کنید. به احتمال خیلی زیاد مشکل ریستارت شدن های بیدلیل و خودکار آن بدین ترتیب رفع میشود.
8. فلش کردن و نصب رام رسمی گوشی
اگر با فکتوری ریست کردن هم مشکل گوشی و ریستارت شدن های آن رفع نشد، توصیه داریم از آخرین راه حل نرم افزاری که وجود دارد استفاده کنید! این راه حل مربوط به فلش کردن گوشی میشود. فلش کردن هم تقریبا مثل فکتوری ریست است و منجر به از دست رفتن تمام اطلاعت کاربر و راه اندازی آن با تنظیمات پیش فرض کارخانه میشود اما یک تفاوت اصلی و مهم با فکتوری ریست دارد که مربوط به بازنویسی فایل های سیستمی در گوشی خواهد بود. یعنی وقتی گوشی خود را گوشی را فلش کنید، علاوه بر سیستم عامل، فایل های سیستمی موبایل هم بازنویسی میشوند و طبیعتا اگر باگی در آن ها وجود داشته باشد برطرف خواهد شد. دقت داشته باشید که برای فلش کردن گوشی های اندرویدی و آیفون های اپل و دستیابی به نتیجه لازم حتما باید نسخه استاک یا رسمی رام آن ها را فلش نمایید.
9. تعویض باتری
روشی که در این بخش و به عنوان یکی از آخرین روش های مقابله با مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی مطرح میکنیم مربوط به تعویض باتری میشود. در 60 درصد مواقع مشکلاتی از قبیل ریستارت شدن های بیدلیل گوشی ناشی از بروز اختلال در عملکرد باتری دستگاه هستند و با تعویض آن برطرف میشوند. اگر گوشی شما از طراحی قدیمی بهره ببرد و امکان جداسازی باتری آن را داشته باشید میتوانید شخصا نسبت به تعویض باتری آن اقدام کنید و عملکرد دستگاه را بعد از تعویض باتری بررسی نمایید. اما اگر گوشی شما بدنهای یکپارچه دارد و دسترسی به باتری آن امکانپذیر نیست باید از یک تعمیرکار خوب بخواهید که باتری گوشی شما را تعویض کند و عملکرد دستگاه را بعد از انجام این کار مورد ارزیابی قرار دهد. به احتمال زیاد با تعویض باتری گوشی مشکل ریستارت شدن های خودکار و بیدلیل آن برطرف میشود.
10. تعمیر سخت افزاری
اگر هیچ کدام از روش های پیشین نام برده شده نتوانستند مشکل ریستارت شدن های بیدلیل و خودکار موبایلتان را برطرف سازند، مطمئن باشید که با یک مشکل سخت افزاری رو به رو هستید و دیگر نمیتوان از روش های نرم افزاری برای رفع مشکل استفاده کرد. در این شرایط باید به یک تعمیرکار خوب و قابل اعتماد مراجعه کنید و از وی بخواهید یک گوشی شما را مورد بررسی قرار دهید و یک عیب یابی کامل از آن صورت گیرد. عموما و در اغلب مواقع مشکلاتی مثل ریستارت شدن بیدلیل گوشی با بروز اختلال در عملکرد مدار پاور یا آی سی های مختلف برد ارتباط دارند و با تعویض و تعمیر این قطعات مشکل رفع میشود. مجددا تاکید میکنیم که حتما برای تعمیر سخت افزاری گوشی از کمک یک تعمیرکار با تجربه و قابل اعتماد بهره بگیرید و به هیچ عنوان به هر تعمیرکار کم تجربه و نه چندان ماهر اعتماد نکنید.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی روش هایی پرداختیم که با استفاده از آن ها میتوانید مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی موبایل را برطرف کنید. ابتدا به روش های نرم افزاری و احتمالات سادهای اشاره داشتیم که ممکن است در هر گوشی منجر به بروز اختلال و روشن و خاموش شدن خودکار دستگاه شوند. اگر این روش ها و موارد نرم افزاری مشکل گوشی را رفع نکنند باید از تعویض باتری و بررسی های دقیق تر سخت افزاری استفاده شود. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.
دیدگاهها