به لطف فناوری پرینت سه‌بعدی یکی از اولین کامپیوترهای خانگی دوباره جان گرفت

اخیراً یک مهندس کامپیوتر دست به کار شده و با کمک چاپگر سه‌بعدی خود و ترکیب محصول نهایی با Raspberry Pi، توانسته یکی از قدیمی‌ترین کامپیوترهای خانگی معرفی شده در سال 1977 را بازسازی کند. نکته جالب آن است که این دستگاه به سیستم‌عامل TRSDOS نیز مجهز شده و می‌تواند حس و حال دهه 1980 را به کاربر القا کند.

فناوری پرینت سه‌بعدی (3D Printing) به ما اجازه می‌دهد که تقریباً هر چیزی را با کمک مدل‌های سه‌بعدی ایجاد کنیم. طی چند سال گذشته دستگاه‌های پرینت سه‌بعدی به یک محصول عمومی تبدیل شده و در حال حاضر همه ما می‌توانیم با خرید یک پرینتر سه‌بعدی خانگی به ساخت اشیای مختلف روی آوریم.

در این راستا، یک مهندس کامپیوتر به نام جو پاسکوا (Joe Pasqua) تصمیم گرفته یکی از اولین و قدیمی‌ترین کامپیوترهای خانگی یعنی TRS-80 را با ترکیبی پرینت سه‌بعدی و Raspberry Pi ایجاد کند.

این کامپیوتر که با مقیاس 40 درصدی نسخه اصلی ساخته شده، حتی شامل یک بریدگی برای صفحه‌کلید و ترک پد نیز بوده و برخلاف آنچه تصور می‌شود، یک ماکت نیست. به گفته جو پاسکوا، این دستکاه یک نمونه کوچک شده از کامپیوترهای خانگی TRS-80 Model 3 یا TRS-80 Model 4 محسوب می‌شود که ترکیبی از جنبه‌های جذاب هر دو را به همراه دارد. البته از نظر ظاهری این دستگاه بیشتر شبیه به TRS-80 Model 4 طراحی شده است.

کامپیوتری قدیمی در کالبدی جدید

به گزارش Tomshardware، سیستم میکرو کامپیوتری TRS-80 در سال 1977 معرفی شد و از همان ابتدا یکی از محبوب‌ترین پردازنده‌های دنیا یعنی Zilog Z80 را به همراه داشت. البته طی سال‌های بعد شاهد تغییر در سخت‌افزار و ارتقاء نسبی این کامپیوتر خانگی بودیم. به عنوان مثال، در سال 1983 مدل 4 معرفی شد که پردازنده سریع‌تر Zilog Z80A و نمایشگر بزرگ‌تر را در اختیار کاربر قرار می‌داد.

با تمام این تفاسیر، نسخه جدید این دستگاه که به کمک چاپ سه بعدی ساخته شده، شامل یک صفحه‌نمایش 5 اینچی با رزولوشن 640 در 480 پیکسل است. در سمت راست این دستگاه نیز دو جایگاه فلاپی (Floppy Drive) قرار دارد که تزیینی بوده و امکان استفاده از آن‌ها وجود ندارد. البته برای القای حس استفاده از یک کامپیوتر کلاسیک دهه 1980، LEDهای نصب شده برای این دو فلاپی درایو می‌توانند به صورت رندوم خاموش و روشن شوند.

در بخش پایینی دستگاه نیز یک بریدگی در نظر گرفته شده که می‌تواند میزبان یک کیبورد بی‌سیم کوچک و ترک‌پد باشد.

برای تبدیل این پروژه از یک ماکت ساخته شده با کمک پرینتر سه‌بعدی به یک دستگاه واقعی، آقای پاسکوا مکانی را به عنوان قسمت نگهدارنده Raspberry Pi در نظر گرفته است.

به گفته وی این دستگاه با تمام مدل‌های رایج Raspberry Pi همخوانی داشته و کاربر می‌تواند از Raspberry Pi 3 مدل B تا جدیدترین مدل یعنی Raspberry Pi 5 را استفاده کند.

در نهایت از یک شبیه‌ساز به نام trs80gp استفاده شده تا سیستم‌عامل اصلی این دستگاه یعنی TRSDOS در اختیار کاربر قرار بگیرد. نظر شما در رابطه با این پروژه جالب چیست؟ آیا شما هم علاقه به ساخت دستگاه‌های قدیمی با کمک پرینتر سه بعدی دارید؟

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید