سونی میخواهد یک ربات برنده جایزه نوبل بسازد

آیا ربات‌ها برنده جایزه نوبل خواهند شد؟

شرکت سونی تلاش دارد یک الگوریتم هوش مصنوعی طراحی کند که قادر است جدا از فرامین انسان‌ها، به طرح پرسش در مورد مسائل علمی بپردازد و نظریه‌های خود را ارائه دهد.

 

ربات‌های اولیه بسیار ساده بودند و کار چندانی از آن‌‌ها ساخته نبود. با این حال با رشد فزاینده هوش مصنوعی در طول سالیان گذشته، ربات‌ها نیز بسیار باهوش‌تر شده‌اند و از آن‌ها در مواردی مانند کشف فرمول‌های دارویی جدید، تشخیص بیماری‌‌ها و ساخت محصولات به روشی بهینه‌تر استفاده می‌شود. اما آیا ربات‌ها روزی آن قدر باهوش خواهد شده جایزه نوبل هم ببرند؟

این سوالی است که دکتر هیرائوکی کیتانو، مدیر عامل آزمایشگاه‌های تحقیقات علوم کامپیوتر شرکت سونی سعی دارد به آن‌ها پاسخ دهد. او می‌گوید تیمی تشکیل داده تا بتواند یک حوزه جدید از تحقیقات علمی را برای دستیابی به یک سیستم هوش مصنوعی همه جانبه که قادر خواهد بود تمامی علوم بشری را به هم مرتبط کند، به پیش ببرد.

دکتر کیتانو چالش سیستم‌های هوش مصنوعی را عدم توانایی ما برای طراحی الگوریتمی می‌داند که قادر باشد خارج از دستورهای ما به اکتشافات علمی بپردازد. در مقابل، انسان‌ها می‌توانند به صورت مستقل فکر کنند و راه حل‌های مخصوص خود را برای حل مشکلات برگزینند. کیتانو اعتقاد دارد که مسیر توسعه هوش مصنوعی نیز باید به همین سمت پیش برود و امید دارد تا این اتفاق تا سال 2050 به واقعیت تبدیل شود.

 

 

البته شاید انتظارات این مقام سونی از هوش مصنوعی کمی ترسناک به نظر برسد و به داستان‌های علمی و تخیلی ربات‌هایی شباهت داشته باشد که دیگر از خالقان خود دستور نمی‌گیرند و حتی به دنبال انتقام از آن‌ها خواهند بود.

سناریوی بالا ترسناک خواهد بود، اما ماجرا چیز دیگری است. هوش مصنوعی تاکنون قادر بوده تا به دنبال مسائلی که برایش مطرح می‌کنیم بگردد و با استفاده از داده‌هایی که ما برایش فراهم می‌کنیم، راه حل‌هایی برایمان ارائه دهد.

حال جهانی را در نظر بگیرید که یک ربات بتواند به پرسش‌های مخصوص به خود برسد، بدون کمک انسان‌ها داده جمع‌آوری کند و پرده از راضی که تاکنون حتی از وجود آن باخبر نبودیم بردارد. این همان رویایی است که دکتر کیتانو به دنبال تحقق آن است.

برای رسیدن به این رویا، احتمالاً خود بشر باید به سوالات زیادی در حوزه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی پاسخ دهد و روشی بیابد که به کمک آن بتوان مفهوم اکتشاف علمی، پرسش و فکر کردن به صورت مستقل را برای ربات‌ها فرمول نویسی کرد.

در صورت تحقق، چنین رباتی احتمالاً برنده جایزه نوبل هم خواهد شد. البته احتمالاً تا آن روز چند تن از داوران و اعضای آکادمی نوبل را نیز ربات‌ها تشکیل داده باشند.

منبع

یک دیدگاه در “سونی میخواهد یک ربات برنده جایزه نوبل بسازد

دیدگاهتان را بنویسید